Τάσος Δαφνομήλης

Ονομάζομαι Τάσος Δαφνομήλης και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Πάντοτε ένοιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Πριν αρκετά χρόνια είχα την ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη, δεν ικανοποίησα αμέσως την ανάγκη μου επειδή σκεφτόμουνα ότι «κανείς δε θα μπορέσει να με καταλάβει…» και σαν να μην έφτανε αυτό ήμουν σίγουρος ότι αυτό που βίωνα θα μπορούσα να το ξεπεράσω μόνος μου…Με τον καιρό ωρίμασε μέσα μου αυτή η ανάγκη και έψαξα να βρω κάποιον να μιλήσω,η αλήθεια είναι ότι είχα απελπιστεί με την πραγματικότητά μου.Αυτό που άμεσα συνειδητοποίησα είναι ότι η συνθήκη δεν ήταν έτσι όπως εγώ την είχα σκηνοθετήσει, θυμάμαι ότι είχα πάει με μια προδιάθεση και με μια προκατάληψη «τι θα μου πει εμένα τώρα αυτός…, θα μου κάνει περίεργες ερωτήσεις και θα μου λέει είσαι το ένα ή το άλλο…», όχι μόνο εξατμίστηκε αυτή η φαντασία που είχα…Πήρα και το μήνυμα ότι δεν είναι όλα όπως εγώ νόμιζα και πως η προκατάληψή μου, έτρεφε το σενάριο που είχα πλάσσει.

[mk_blockquote style=»quote-style» font_family=»none» text_size=»18″ align=»left»]Τρόμαξα όταν κατάλαβα ότι μία προκατειλημένη σκέψη μου με κρατούσε μακριά από την ικανοποίση της ανάγκης μου…[/mk_blockquote]

Κατάλαβα επίσης ότι αυτά είναι ουσιαστικά δώρα και όντως τα έχουμε ανάγκη,είναι σημαντικό να μάθουμε να εκτιμάμε αυτό που είμαστε.

Ακόμη μέχρι και σήμερα βρίσκομαι σε προσωπική θεραπεία, ευγνομονώ την επιλογή μου και λαχταρώ την ημέρα που θα συναντήσω το δικό μου θεραπευτή. Αυτό το δώρο που έκανα στον εαυτό μου το έχω ήδη ανοίξει και απολαμβάνω τους πλούσιους καρπούς του. Θεωρώ και νοιώθω ότι η θεραπευτική σχέση είναι ένα ταξίδι προς την «ιθάκη…» ,αναζητώντας την ευτυχία, πιστεύω ότι όποιος/α τη λαχταρήσει μπορεί να την διεκδικήσει….

Καλό ταξίδι.