Τάσος Δαφνομήλης

Ονομάζομαι Τάσος Δαφνομήλης και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Πάντοτε ένοιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

 

Η έκφραση των συναισθημάτων υποδηλώνει την τάση για αυτοαποκάλυψη και υπογραμμίζει την «ρήξη της μάσκας». Οι περισσότεροι άνθρωποι εκδηλώνουν μία δυσκολία στην συναισθηματική έκφραση, αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν γνωρίζουν τα συναισθήματά τους είτε επειδή ντρέπονται να τα εκφράσουν είτε επειδή πιστεύουν ότι με την συναισθηματική έκφραση γίνονται ευάλωτοι, είτε επειδή υποτιμούν τα συναισθήματά τους είτε επειδή δεν έχουν έρθει σε επαφή με την ικανοποίηση της αυτοέκφρασης.

Τα συναισθήματα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, κατοικούν στο σώμα μας και το καθένα είναι εξίσου σημαντικό, κάτι έχουν να μας πουν… κάτι που με τον νου δε γίνεται να καταλάβουμε. Επίσης είναι αυτά κιόλας που καθώς εκφράζονται ενισχύουν και την θετική εικόνα που διαμορφώνουμε για τον εαυτό μας, την αυτοεκτίμηση δηλαδή. Τέλος είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι τα ανέκφραστα συναισθήματα εγκλωβίζονται στο σώμα και δημιουργούν με τη σειρά τους κάποιες εμπλοκές.

Σε ένα πλαίσιο ζεστασιάς,εχεμύθειας, αποδοχής, εμπιστοσύνης και ασφάλειας θα φιλοξενήσουμε ένα δύωρο βιωματικό εργαστήρι που θα εστιάσει στην αναγνώριση και διάκριση των συναισθημάτων όπου μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την συναισθηματική τους έκφραση, να βιώσουν τα συναισθήματά τους καθώς επίσης και να προσεγγίσουν και νέες πτυχές του εαυτού τους.

Διεξαγωγή σεμιναρίου στη λ.Κηφισίας 125-127 στον 4ο όροφο
Συμμετοχή: 15 ευρώ
πληροφορίες: 6985089194 και στο tasosdafno2010@hotmail.com