Τάσος Δαφνομήλης

Ονομάζομαι Τάσος Δαφνομήλης και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Πάντοτε ένοιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που πυροδοτεί την ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός έχοντας τη δική του ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία. Για αυτό το λόγο οι δυσκολίες ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Βέβαια είναι κάποιες στιγμές που αναρωτιόμαστε «γιατί μου συμβαίνει αυτό πάλι», ή «τι θα κάνω χωρίς αυτόν/ην», ή «φοβάμαι να κάνω αυτό ή το άλλο» ή «που να το πω αυτό τώρα,ποιος θα με ακούσει..». Στα παραπάνω σταυροδρόμια έχουμε βρεθεί όλοι λίγο ή πολύ, εννοώντας και μένα φυσικά.

Με τη θεραπευτική σχέση, αρχικά ανακουφίζεσαι καθώς μιλάς σε ένα ασφαλές πλαίσιο για αυτό που σε απασχολεί, αργότερα μαθαίνεις να αναγνωρίζεις και να έρχεσαι σε επαφή με τις ανάγκες σου, τα συναισθήματά σου,τις σκέψεις σου,τις αισθήσεις σου, τις επιθυμίες σου και σε τελική ανάλυση με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Θεωρώ ότι μια θεραπευτική σχέση, καθώς φωτίζει το φόβο και την αγωνία επαναπροσδιορίζει τους στόχους και παροτρύνει-ενθαρύνει τον συμβουλευόμενο/η να διεκδικήσει αυτό που επιθυμεί.