Τάσος Δαφνομήλης

Ονομάζομαι Τάσος Δαφνομήλης και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Πάντοτε ένοιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Δεν υπάρχει κάποιος ορισμός της ευτυχίας,ούτε κάποιος τύπος.
Η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση,ίσως θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με το συναίσθημα της πληρότητας. Πότε νοιώθουμε πλήρης όμως; Ούτε εδώ υπάρχει κάποιος ορισμός, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, άλλος έχει σύνθετες ανάγκες άλλος απλές, όλοι όμως έχουμε ανάγκες.
Όσο λιγότερες ανάγκες έχουμε, τόσο πιο ελεύθεροι νοιώθουμε και είμαστε. Συνήθως την ευτυχία την συναντάμε στην απλότητα, σε κάποιες μικρές καθημερινές στιγμές που δε σκεφτόμαστε και νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αξίζει να στρέφουμε την προσοχή μας σε κάποιες στιγμές χαράς, να εστιάζουμε σε αυτές, έτσι ώστε να έχουμε χαρούμενες αναμνήσεις και να μπορούμε να τις ανακαλούμε όταν έχουμε άσχημη διάθεση.
Μία στιγμή σιωπής σε μία παραλία μπορεί να είναι ευτυχία,το μοίρασμα της χαράς μας με κάποιον μπορεί να είναι ευτυχία,η συνάντηση με κάποιον/α που μας λύπει μπορεί να είναι ευτυχία.
Η απόλαυση είναι η μεγάλη μας αποστολή, «η ουσία της ζωής», ο σκοπός όλων των ενεργειών μας για να είμαστε ευτυχείς και να σκορπίζουμε ευτυχία στους φίλους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *