Τάσος Δαφνομήλης

Ονομάζομαι Τάσος Δαφνομήλης και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Πάντοτε ένοιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Ως παιδιά είχαμε κάποιες ανάγκες, επιθυμίες, συναισθήματα, σκέψεις που για κάποιο λόγο, δεν κατάφεραν να εκφραστούν ή ακόμη και να ικανοποιηθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή και πολύ πιθανόν να μην έχουν εκφραστεί ακόμη.

Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα εσωτερικό παιδί το οποίο κουβαλά κάποια συναισθήματα που με τη σειρά τους καθορίζουν τους εσωτερικούς δεσμούς του ατόμου και επηρεάζουν τις διεργασίες σύνδεσης μεταξύ του ενήλικα και του εσωτερικού παιδιού.

Για να προσεγγίσουμε το εσωτερικό παιδί θα αξιοποιήσουμε στην αρχή τον οραματισμό, να αφεθούμε στις αισθήσεις μας, τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές… να τις εμπιστευτούμε και να αποκωδικοποιήσουμε τις πολύτιμες πληροφορίες που μεταφέρουν. Στη συνέχεια μέσω του art therapy θα αποκρυσταλλώσουμε την εμπειρία μας χρωματίζοντάς την, θα της δώσουμε μία μορφή, ένα σχήμα… θα παίξουμε με τα χρώματα… θα γίνουμε για λίγο παιδιά… θα αναζωπυρώσουμε την δημιουργία, τον αυθορμητισμό και την εξωλεκτική έκφραση.
Την σκυτάλη θα πάρει η Συναλλακτική ανάλυση και η Gestalt που θα εστιάσουν στην έκφραση των πτυχών που αναδύθηκαν από την προηγούμενη διαδικασία εκδραματίζοντας την εμπειρία. Καθώς θα εναλλάσσονται αυτές οι δύο προσεγγίσεις ο συμμετέχοντας θα μπορέσει να ενσωματώσει και να αποδεχτεί κάποιες πτυχές του εαυτού του που δεν του είναι και τόσο οικείες.

Η αλληλεπίδραση και η μαγεία της βιωματικής διάδρασης σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, εχεμύθειας, αποδοχής, ζεστασιάς και ενθάρρυνσης θα διευκολύνουν την εσωτερική διεργασία να ακολουθήσει τη ροή που πραγματικά επιθυμεί.

☛ Κυριακή 17/09/2017, 12.00 – 14.00

25 ευρώ (η τιμή συμπεριλαμβάνει φπα)

Εισηγητής | Τάσος Δαφνομήλης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής >>>
http://bit.ly/2u6Ei0r
ή μέσω της γραμματείας του Πολυχώρου >>>
210 6657084, 09.00 – 21.00