Τάσος Δαφνομήλης

Ονομάζομαι Τάσος Δαφνομήλης και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Πάντοτε ένοιωθα την ανάγκη να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Η ίδια η προσωπική μου εμπειρία ως συμβουλευόμενος αποτέλεσε το έναυσμα για την ενασχόληση μου και το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον μου για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι για να λύσουν τις διαφορές τους τσακώνονται και συγκρούονται. Η σύγκρουση σε μία σχέση είναι αναμενόμενη, ο χαρακτήρας της όμως διαμορφώνεται και επηρεάζεται από το είδος της σχέσης.
Για παράδειγμα άλλο αντίκτυπο και κραδασμό έχει ένας τσακωμός σε μία επαγγελματική σχέση και άλλο σε μία φιλική ή ερωτική.
Οι αιτίες που πυροδοτούν μία σύγκρουση είναι πολλές και δεν αξίζει να εστιάσουμε σε αυτές.
Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να αποφεύγουν την σύγκρουση για διάφορους λόγους, ο κύριος λόγος είναι η επαναβίωση μιας επώδυνης μνήμης.
Άλλοι έχουν την τάση να την επιδιώκουν καθώς έχουν την ανάγκη να εκτονώσουν τη συναισθηματική τους διάθεση η οποία τους είναι ανυπόφορη. Κάποιοι άλλοι δεν την αποφεύγουν ούτε την επιδιώκουν απλά συγκρούονται αν χρειαστεί.
Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης υπάρχει περίπτωση να αναδυθούν συναισθηματικές καταστάσεις επώδυνες και τρομαχτικές που μπορεί να παγώσουν τον άνθρωπο.
Για να αποφύγουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση χρειάζεται να γνωρίζουμε τις προσδοκίες μας, τις αντοχές μας και το σκοπό μας.
Τέλος θα διαχωρίσουμε την έννοια της σύγκρουσης από την αντιπαράθεση και θα επισημάνουμε τις ευνοϊκές συνθήκες για μία ωφέλιμη αντιπαράθεση που ευνοεί την αυτοεκτίμηση αντί να την βλάπτει.
Στο αυτό το εργαστήριο θα εστιάσουμε τόσο στη διαδικασία της σύγκρουσης, στο πως διαλέγουμε το πλαίσιο που θα συγκρουστούμε όσο στις συνέπειες και στα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτές. Επίσης μπορούμε να κάνουμε και μία ενδοσκόπηση για τις μνήμες που αναδύονται στον καθένα από εμάς από τις πρώτες μας συγκρούσεις.
Πάντα μέσα στο αρνητικό υπάρχει και ένα θετικό το οποίο χρειάζεται να μάθουμε να το ανασύρουμε και να εστιάζουμε σε αυτό. Δεν είναι εύκολο ούτε δύσκολο, είναι απλά μία διαδικασία που χρειάζεται εκμάθηση και εξάσκηση.

Δήλωση συμμετοχής στο τηλ:6932414321
3 Δεκεμβρίου 18:00-20:00

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι 15€
Λίγα λόγια για τον συντονιστή
Τάσο Δαφνομήλη.

Ο Τάσος Δαφνομήλης έχει εκπαιδευτεί στην Συνθετική
Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, έχει παρακολουθήσει
πολλά βιωματικά εργαστήρια κυρίως της Gestalt, του
Ψυχοδράματος και της Σωματικής προσέγγισης. Στο παρελθόν
έχει συντονίσει ομάδες γονέων, ηλικιωμένων στους δήμους
Βριλησσίων και Γέρακα αντίστοιχα. Επίσης έχει συνεργαστεί με
το δίκτυο «Συνύπαρξη» και αυτό το διάστημα είναι εθελοντής
στο δίκτυο «Μαζί για το παιδί». Τέλος είναι τακτικό μέλος στην
Ελληνική Εταιρεία Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής &
Συμβουλευτικής (ΕΕΑΣΘΣΨ).